No hi ha protecció possible contra les patents dels competidors, apart d'una contra-amenaça massiva. Es tracta d'una balança del terror, com en la Guerra Freda.
A la cursa de les armes nuclears dels anys 70 i 80, tant els Estats Units com la Unió Soviètica van tenir suficient poder com per a exterminar-se l'un a l'altre. Això només va passar a pel·lícules com "The Day After-El dia després". En realitat, cap dels dos va usar cap arma nuclear contra l'altre perquè sabien que el resultat hagués estat l'exterminació i la fi del món.

Els grans arsenals de patents també són com armes nuclears. Si IBM i Siemens s'haguessin de barallar per les seves innumerables patents, és possible que cap dels dos pogués sobreviure. Siemens té tantes patents que IBM no pot assegurar que algun dels seus productes no n'envaeix una. Cada empresa podria atacar molts dels productes de les altres empreses mitjançant alegacions de "violació" de patents. Només el cost de les demandes seria de molts milers de milions, i els clients fugirien espantats. Así que, com els americans i les soviètics, mai no dispararien.

"Desafortunadament, com a estratègia defensiva, Oracle s'ha vist forçada a protegir-se sol·licitant patents selectivament, que representaran les millors oportunitats per als acords de cross-licensing (llicències bilaterals) entre Oracle i d'altres empreses que puquin alegar infringiment de patents."
Política de Patents d'Oracle Corporation
Entre les grans corporacions hi ha pactes formals i informals de no-agressió referents a les patents. Mitjans formals: ells signen un acord cross-licensing (llicències bilaterals), sota el qual cada part està autoritzada oficialment a usar totes les patents de l'altra part, també anomenat "conveni per a no demandar". Mitjans informals: ells no signen res, però hi ha un acord en què no es perjudicaran.

Els acords de cross-licensing (llicències bilaterals) mostren l'absurd del sistema de patents. Les grans empreses donen als seus més grans competidors un accés total a totes les seves carpetes de patents, però fan creure que les patents són necessàries per a protegir la innovació. La protecció real no es pot canviar pels acords de cross-licensing (llicències bilaterals). Pot imaginar-se un editor de llibres que permeti que el seu màxim competidor publiqués tots els seus llibres? Seria un suicidi.

Cliqueu aquí per a llegir per què les patents són injustes i favoreixen les grans empreses per comptes de les petites i mijanes.